Logo Pol for Music
If You Want to read this site in another language click here.

Pol for Music
D. van Wassenaarstraat 17
3117 PD Schiedam
Tel: 010-426 73 51
Email: info@polformusic.nl
Welkom op de homepage van Pol for Music. Op deze site kun je kennismaken met de muzikale producten van ons bedrijf. Een lesmethode voor keyboard en piano die vanuit de praktijk is ontwikkeld en aansluit op de behoefte om keyboard te leren spelen. Plezier krijgen in muziek maken en samenspelen staan hierbij voorop. Sinds 2017 worden de boeken niet meer verkocht, maar zijn ze gratis te downloaden. Als je op de het pictogram van een klikt kom je op de downloadpagina van het desbetreffende boek terecht.

De verschenen titels van de keyboardmethode

Keyboard Starter
Keyboard Starter

Keyboardspelen? Doe mee! deel 1Keyboardspelen? Doe mee! deel 2Keyboardspelen? Doe mee! deel 3Keyboardspelen? Doe mee! deel 4
Keyboardspelen? Doe mee! deel 1 Keyboardspelen? Doe mee! deel 2 Keyboardspelen? Doe mee! deel 3 Keyboardspelen? Doe mee! deel 4

Swinging TogetherSwinging Together AgainPopkeyboard deel 1
Swinging Together Swinging Together Again Popkeyboard

De keyboardmethode

De keyboardmethode wordt voorafgegaan door Keyboard Starter. Dit is een boek met vijf lessen. Het boek is bedoeld voor de jonge leerling die zich wil oriënteren op keyboardspelen. Het boek bevat zeer toegankelijke eigentijdse liedjes met tekst. De hoofdlijn van de lesmethode wordt gevormd door vier delen Keyboardspelen? Doe mee! In deze boeken wordt per les een pedagogisch doel nastreefd. Elk speelstukje is voorzien van een tweede stem, zodat samengespeeld kan worden. Keyboardspelen? Doe mee! deel 1 is gericht op kinderen. Dit betekent korte en aansprekende liedjes. In de delen 2, 3 en 4 worden de speelstukken geleidelijk langer en zijn meer op jongeren gericht.
Naast deze vier boeken zijn er de boeken Swinging Together en Swinging Together Again, die parallel naast de Keyboardspelen? Doe mee! boeken lopen en een goede linkerhandontwikkeling tot doel hebben. Ook dit materiaal bestaat uit stukken die twee keyboardspelers samen kunnen spelen. Het boek Popkeyboard is ontwikkeld voor "Popschool Schiedam". Dit boek bevat diverse speelstukken en theoretisch materiaal en is bedoeld voor leerlingen die in een band willen spelen.